Activitati Socio-Filantropice la Biserica Dobroteasa in anul 2010


Activitati social-filantropice desfasurate in anul 2010 de Biserica „Dobroteasa”

Craciun 2010. Colind pentru Bunica. Manastirea Cristiana
Craciun 2010. Colind la Centrul de ingrijiri paliative Sfantul Nectarie

05 – 06.06.2010
Pelerinaj la manastiri organizat de Biserica „Dobroteasa”

Biserica Dobroteasa organizeaza in perioada 05 – 06 Iunie 2010, cu inalta binecuvantare a Preafericirii Sale, Preafericitul Parinte D A N I E L, Patriarhul Romaniei, un pelerinaj la manastirile Brazi, Bogdana si Magura pentru 22 de copii participanti la Cercul de pictura Buna-Vestire Parohia Dobroteasa si la Cercul de pictura Parvu Mutu al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Costurile pelerinajului vor fi suportate de parohia Dobroteasa.

Sfantul Ioachim

Sfantul Ioachim Vatopedinul

03 – 04.06.2010
Pelerinaj la Biserica „Dobroteasa” cu Moastele Sfantului Ioachim Vatopedinul

Cu inalta binecuvantare a Preafericirii Sale, Preafericitul Parinte D A N I E L, Patriarhul Romaniei, in zilele de 3 si 4 Iunie 2010 se va desfasura la biserica Dobroteasa un pelerinaj cu Sfintele Moaste ale Sfantului Ioachim Vatopedinul din Itaca. Capul Sfantului a fost adus spre inchinare din Itaca, Grecia, cu mijlocirea parintelui Wicentiu Curelaru din Salonic, de catre o delegatie formata din clerici si mireni. Credinciosii sunt asteptati sa participe la slujbele oficiate cu acest prilej si anuntate in sectiunea de Program Liturgic.

Invitatie Pelerinaj Sfantul Ioachim Vatopedinul din Itaca

Paraclisul Sfantului Cuvios Ioachim Vatopedinul din Itaca

25.03.2010
Activităţi social – filantropice la Parohia „Dobroteasa” din Capitală
(stire aparuta in ziarul Lumina din 23.03.2010 si preluat de site-ul www.patriarhia.ro)

Parohia ‘Dobroteasa’ din Protoieria III Capitală va derula, cu ocazia Praznicului Bunei Vestiri, hramul principal al Bisericii, câteva activităţi pastoral-misionare, social-filantropice şi culturale. Cu acest prilej la această parohie va avea loc o expoziţie de pictură bisericească – icoane pe sticlă realizate în cadrul Cercului de pictură ‘Pârvu Mutu’ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a cărui activitate se desfăşoară sub oblăduirea Parohiei ‘Dobroteasa’. La acest moment de sărbătoare va avea loc şi deschiderea oficială a cercului de pictură ‘Buna Vestire’ al Parohiei ‘Dobroteasa’.

Slujba hramului, Vecernia, Sfânta Liturghie’ şi evenimentele festive vor fi înfrumuseţate de participarea grupului de muzică bizantină ‘EVLOGHIA’, condus de părintele Diacon Marius Militaru, la Vecernie şi Sfânta Liturghie. Tot în cadrul momentelor desfăşurate cu prilejul hramului elevii Şcolii nr. 81 din sectorul 1 vor prezenta piesa de teatru ‘Buna Vestire’. Pentru desfăşurarea acestor evenimente, Parohia ‘Dobroteasa’ a încheiat un protocol de colaborare. Pentru credincioşii prezenţi la sărbătoarea hramului vor fi pregătite 800 pachete alimentare.